top of page
Gyakran ismételt kérdések

Mi az Énprojekt?

Önkéntes alapon szerveződő szakértők közössége, akik készek segíteni szükséget szenvedő embereknek, munkával kapcsolatos és a családi életben előforduló kihívások megoldásában a saját szakterületükön felajánlott, meghatározott óraszámban igénybe vehető online konzultációval. Az Énprojekt segít összekötni a probléma felvetőjét a megfelelő szakértői segítséggel a lehető legrövidebb időn belül.

Ki fog nekem segíteni?

Regisztrációt követően elérhető tanácsadóink egyikével kapcsolunk össze, aki megfelel az általad meghatározott céloknak, preferenciáknak és a téged foglalkoztató kérdésnek. A különböző tanácsadók eltérő megközelítési módszereket alkalmaznak, ezért fontos megtalálni a megfelelő embert, akivel a legjobb eredményt érhetitek el. Megállapodást kötünk, hogy az ingyenes foglalkozásokat a siker elérése érdekében visszük végig, azonban, ha úgy érzed, hogy nem a megfelelő tanácsadóval kezdted el a munkát, akkor azt jelezd felénk, hogy még pontosabban tudjunk segíteni.

Hogyan ellenőrizzük szakértőink képesítését és szaktudását?

Az Énprojekt csapata garantálja, hogy valamennyi általunk ajánlott szakértő rendelkezik minden szükséges dokumentummal, hogy az általa vállalt tanácsadást ellássa. 
A jelentkező szakértőknek be kell mutatniuk bizonyítványukat, igazolásukat a vállalt tanácsadói foglalkozás kapcsán, és egy értékelő folyamaton keresztül minősítjük őket.

Az Énprojekt megfelelő a számomra?

Az Énprojekt jó választás abban az esetben, ha javítani akarsz az életminőségeden. Ha elakadtál az álláskeresésben, ha segítség kell a megfelelő önéletrajz megírásához, ha karriereddel kapcsolatos kérdések foglalkoztatnak, ha a pandémia miatt kialakult helyzet családi, gyermeknevelési kihívások elé állít, ha úgy látod, jó megoldás lehet számodra a vállalkozóvá válás, de nem tudod hogyan kezdd el, ha szeretnél javítani a közösségi media megjelenéseden, képesek vagyunk neked megfelelő segítséget kínálni. 


Az Énprojekt azonban nem megfelelő segítség abban az esetben ha:
- Nincs olyan eszközöd, amely képes megbízhatóan csatlakozni az internethez.

- Az a kérdés foglalkoztat, hogy valaki szándékosan akar ártani neked.
- Mentális betegséget diagnosztizáltak nálad, vagy pszichológiai felügyelet / pszichiátriai kezelés alatt állsz.
- Terápián vagy tanácsadáson kellett részt venned bíróság vagy más hatóság által elrendelve, esetleg felügyelő szerv által megfigyelt személy voltál vagy vagy.

Mennyibe kerül?

Az Énprojekt tanácsadói saját munkaidejükből 3 ingyenes alkalmat ajánlottak fel a pandémia alatt bajba jutott rászorulók szakértői támogatására. A 3 ingyenes alkalom rászorulóként értendő, azaz minden jelentkező 3 alkalom erejéig veheti igénybe szolgáltatásunkat, függetlenül attól, hogy azt 1, 2 vagy 3 tanácsadóval folytatott beszélgetés keretében teszi.


Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd szolgáltatásainkat ezen felül is igénybe venni, kérjük, lépj velünk kapcsolatba, hogy külön megállapodás keretében folytathassuk tovább a munkát.

Helyetesítheti az online beszélgetés a hagyományos, személyes terápiát?

Valamennyi szakértőnk igyekszik a legmagasabb szinten ellátni munkáját, szakmai segítséget nyújtva a hozzá fordulóknak. Valamennyien túl vannak már jó néhány online beszélgetésen, ugyanakkor bizonyos esetekben a személyes találkozás elengedhetetlen a helyzet javítása, megváltoztatása céljából. 
A személyes találkozás jelen helyzetben nem része a projektnek, a segítés csak az online keretek között megvalósuló beszélgetésre terjed ki.

Jelentkeztem. Meddig tart amíg szakértőhöz kerülök?

Jelentkezés után 72 órán belül az Énprojekt szervező csapatának egyik tagja felveszi veled a kapcsolatot, azonban a kiválasztott szakértővel történő kapcsolatfelvétel ezt követően néhány órán vagy akár napon belül fog csak megtörténni, a tanácsadó foglaltságától függően. Az elsődleges kapcsolatfelvétel során erről a munkatársunk tájékoztatni fog téged, és ebben az esetben felajánlja a változtatás lehetőségét, amelyet írásban vissza kell igazolnod.

Hogyan tudom a kapcsolatot tartani a tanácsadóval?

Ennek több módját tudjuk felkínálni:
- azonnali üzenetküldési lehetőség;
- videóbeszélgetés egy előzetesen egyeztetett platformon;
- e-mail üzenet küldés.
A célunk, hogy a lehető leggyorsabban tudjunk segítséget nyújtani, ezért ajánljuk fel a kapcsolattartás számos módját.

Hogyan működik az azonnali üzenetküldési lehetőség?

A megfelelő tanácsadó kiválasztása után az Énprojekt koordinátora visszaigazoló e-mailt küld a tanácsadó nevével együtt. Veled a kapcsolatot a tanácsadó fogja majd felvenni, ám addig is, vagy a közvetlen kapcsolatfelvétel után is, bármikor lehetőséged van a központi üzenetküldő rendszeren keresztül üzenetet küldeni a tanácsadónak. Ennek a helyét a honlap jobb alsó sarkában találod.

Hogyan műküdik a videóbeszélgetés?

A megfelelő tanácsadó visszaigazolásával egy időben az Énprojekt koordinátora bejelent téged a tanácsadóhoz, és elküldi neki az általad megadott elérhetőségedet. A tanácsadó ezen az elérhetőségen veszi fel veled a kapcsolatot és egyeztet veled a további kapcsolattartás formájával és időpontjával kapcsolatban. 
A tanácsadó a videóbeszélgetés előtt 10 perccel, illetve azt követően 10 percig elérhető a számodra ezen a platformon.

Hogyan működik az e-mail üzenet küldése?

A kapcsolatfelvételt követően bármikor lehetőséged van az Énprojekt munkatársainak e-mail üzenetet küldeni levelezőrendszerünkön keresztül, amelyre 72 órán belül válaszolunk.
Ha valakinek, pl. a tanácsadódnak közvetlenül szeretnél üzenetet küldeni, akkor kérjük, hogy ezt jelöld az üzenet tárgyában.

Meddig használhatom az Énprojekt szolgáltatásait?

Az Énprojekt szakértő csapata minden rászoruló számára 3 ingyenes alkalmat biztosít. Ezeket az alkalmakat 1, 2 vagy akár 3 tanácsadóval történő megbeszélés során is fel lehet használni, a felhasznált alkalmak a segítségkérő személyéhez kötődnek, és a bevont tanácsadók számától függetlenül adódnak össze. Az alkalmak összeadódásának nincs időkorlátja, tehát a ma megkezdett tanácsadáshoz adódik hozzá a két év múlva történt kapcsolatfelvétel, és így tovább.
Amennyiben szeretnél további segítséget kérni, piaci alapon van rá mód. Az esetleges kedvezményekről és a folytatás módjáról kérd személyes egyeztetésünket.

Megváltozott munkaképességű személyek számára elérhető az Énprojekt weboldala? Akadálymentesített az oldal?

Ezen a kérdésen dolgozunk, és igyekszünk minél hamarabb megoldást találni a segítésre.

Egészségpénztár által fizetett a szoláltatás?

Az Énprojekten keresztül igénybe vett szolgáltatás nem tartozik a társadalombiztosítás által finanszírozott tevékenységek közé, és egészségpénztáron keresztül sem téríthető.

Mi az Énprojekt szerepe a tanácsadási folyamatban?

A tanácsadási folyamat egyéni tanácsadókon keresztül valósul meg. Ezek a tanácsadók nem az Énprojekt alkalmazottai, és az oldal nem felügyeli szakmai tevékenységüket. Az Énprojekt platform azt vállalta, hogy lehetőséget biztosít a kapcsolatfelvételre, támogatja a kapcsolattartást annak érdekében, hogy az arra vállalkozó tanácsadók a lehető legpontosabb és leghasznosabb segítséget tudják nyújtani a rászorulóknak.

Honnan tudhatom, hogy az Énprojekt által javasolt tanácsadási forma a megfelelő a számomra?

Több, nemzetközi tanulmány is foglalkozik azzal, hogy az online térben megvalósuló tanácsadás milyen mértékben képes csökkenteni a frusztrációt és a szorongást, elkerülni a depresszió tüneteinek kialakulását olyan esetekben, amikor a munka világához vagy a családi körhöz köthető kérdések merültek fel a megkérdezettekben. 
Hiszünk abban, hogy az Énprojekt képes segítséget nyújtani a rászoruló segítséget kérőkön: ezt bizonyítják a hozzánk fordulóktól kapott visszajelzések és értékelések. Minden nap arra törekszünk, hogy segíteni tudjunk, és bízunk benne, hogy ezzel a törekvésünkkel számos életet tudunk jobbá tenni.

Személyes adataim védelme hogyan valósul meg?

Kérünk szépen, hogy olvasd el az általános adatkezelésre vonatkozó szabályzatunkat.

Hogyan léphetek kapcsolatba az Énprojekt-tel?

Kattints IDE és írj nekünk.

Énprojektes önkéntes szeretnék lenni, mit tegyek?

Elégedetlen vagyok a segítőmmel. Mit tehetek?

Kattints IDE, és vedd fel velünk a kapcsolatot.

bottom of page